Trendy og kul ny C3

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Citroën C3 er det ferske årets første nyhet – en fresh, trendy og kul kompakt kombi med luftputer på sidene, to-tone lakk og tøffe SUV-aktige detaljer. Nykomlingen er første bil i verden med ConnectedCAM, et helintegrert HD-kamera som gjør vidvinkelopptak mens man kjører.

–Tredje generasjon C3 er skikkelig tøff. De spesielle detaljene og fargekombinasjonene gjør at C3 skiller seg ut i god Citroën-tradisjon. Og den er større enn den virker.
– Det er en liten bil med storbilkomfort til en meget gunstig pris, sier Jim Tore Benestvedt hos Grimstad Bil, som allerede merker stor interesse for nykomlingen.
Nye C3 er større enn forgjengeren og plassen innvendig er svært godt utnyttet. Med de spennende utstyrsnyhetene og økonomiske motorene ønsker Citroën å blåse nytt liv i de kompakte kombibilene.

Airbump-paneler
Da Citroën lansert modellen C4 Cactus med «airbump-paneler» på sidene skapte det begeistring hos mange. Endelig en bil som kunne motstå parkeringshus-bulker og riper – og tåle både sollys, salt og slitasje.
Nå blir de geniale luftputene naturlige elementer også på C3.
Panelene er består av termoplastisk polyuretan som er posisjonert med luftfylte puter ved bunnen av dørene for å beskytte bilens mest sårbare områder i et urbane miljø. Airbump-panelene kommer i hvite eller røde motiver, avhengig bilutgaven.
Kombinerer man disse fargene med de tre takfargene, får man 36 mulige fargekombinasjoner å velge i på bilen.
Nye Citroën C3 er utstyrt med et spekter av avansert teknologi. som gjør livet lettere for sjåføren: Eksempler er 3D-tilkoblet navigasjon med stemmegjenkjenning, ryggekamera, advarselsystem for filskift, og blindsone-overvåkning.

Filmer alt
Mest oppmerksomhet ved lanseringen får naturlig nok ConnectedCAM, HD-kameraet som er mye mer enn en fiffig gimmick. Kameraet er montert foran det innvendige speilet og filmer i 120 grader.
Det betyr at mens man kjører kan man filme og ta bilder av spektakulære omgivelser, spesielle landskap eller bymiljøer. Det nye systemet bruker et kamera som filmer det føreren ser gjennom frontruten. Derfor lages en videologg av kjøreturerene og sjåføren er kun ett klikk unna å ta et bilde han eller hun kan dele på sosiale medier.
Og det viktigste av alt: Ved kollisjon vil systemet skru seg på automatisk og lagre film både 30 sekunder før uhellet og 60 sekunder etterpå. Genialt!

Gjerrige motorer
C3 er utstyrt med nyeste generasjon PureTech bensinmotorer og BlueHDi dieselmotorer, som er både effektive og økonomiske.
Bensinutgaven av nye C3 er tilgjengelig med manuelt gir og man kan velge mellom 3-sylindret motor med PureTech 68, 82, eller 110 HK (Stop & Start).
Dieselutgaven er tilgjengelig med manuelt gir og motor med BlueHDi 75- eller 100-teknologi (Stop & Start). For å ha den beste kjørekomforten, vil nye C3 være tilgjengelig med EAT6 automatgir rett etter lansering..
Nye C3 kommer i tre utgaver. Allerede fra startnivået Trend får man DAB+-radio, cruisekontroll, filskiftvarsler og skiltgjenkjenning.
Utstyrspakken stiger videre til Style og Exclusive. I tillegg er det en rekke muligheter for å gjøre bilen mer personlig, gjennom ulike farge- og interiørdetaljer.