Posten skal frem elektrisk

Jens P Christensen, Agderposten Medier
Posten skal frem – nå også elektrisk. To Renault Kangoo innleder en ny miljøsnill æra i Grimstad.
– Dette er våre aller første elektriske postbiler, så det blir interessant og spennende, sier Jan Trommestad, som sammen med kollega Bjørn Johnsen hentet elbilene hos JM Auto og startet en lydløs hverdag med postlevering.


– I vår avdeling disponerer vi 19 kjøretøyer og de er jo på veien hver eneste virkedag. Så det blir noen mil, sier Trommestad, som forteller at en postrute er omkring fem mil.
Solid rekkevidde
Det er ikke noe problem med de to nye elbilene. Kangoo Z.E. Maxi har en rekkevidde på mellom 80 og 125 kilometer under norske forhold.
El-postbilene i Grimstad er to av hele 300 Renault Kangoo som inngår i en historisk avtale mellom Posten og Renault Norge. Avtalen omfatter nærmere 300 elektriske varebiler .
– Det er veldig spennende at Posten har valgt Renault Kangoo Z.E. Maxi i konkurranse med andre andre elektriske varebiler, og vi synes naturligvis det er hyggelig å kunne levere biler i vårt distrikt, sier salgssjef Anders Klem Husebye hos JM Auto, som er sikker på at postbudene vil bli fornøyde med elbilene.

Største elbil-avtale
– De to Kangoo’ene vi leverer er innredet litt forskjellig fordi de er tilpasset bruken. Begge bilene er utstyrt med elektrsk forvarmer og tilleggsvarmer, så det blir behagelig for brukerne vinterstid, sier han.
I følge Renault Norge er avtalen med Posten sannsynligvis den største elbil-avtalen i Norge.
– Avtalen er rett og slett fantastisk for oss. At Posten gir oss denne tilliten er vi svært glade og ydmyke for.
– Alle vet at Posten krever mye av sine transportmidler, de har mange start/ stopp, ut/ inn av bil etc. Når Posten klarer å dekke sitt behov med elektriske varebiler, bør mange andre bransjer også fint klare dette, sier administrerende direktør Anders Gadsbøll i Renault Norge.
Avtalen inneholder levering av bilene fortløpende allerede inneværende år og med denne avtalen vil Renault være den desiderte markedslederen.

Sterk Renault-vekst
– Dette vil være et godt bidrag til å kunne fortsette vår vekst i Norge. Vi har hittil i år hatt en betydelig registreringsøkning og denne avtalen bidrar godt til å kunne nærme oss det beste salgs/registreringstallet siden 2006. Da endte Renault på 4100 biler, sier Gadsbøll.
Bilen som Posten har valgt, Renault Kangoo Z.E., har en estimert rekkevidde på mellom 80 km og 125 km under norske forhold. (170 km i henhold til den såkalte. NEDC-normen).

Fulladet på 6 - 8 timer
Varebilen har fått en meget positiv omtale. Den er behagelig å kjøre og lades fullt opp på 6 til 8 timer. Bilen leveres med tilleggsvarmer og elektrisk forvarmer som standard. Tilleggsvarmeren kan forlenge rekkevidden betydelig når det er lave temperaturer ute. Den tidsstyrte elektriske forvarmeren får temperaturen i bilen opp på et behagelig nivå
Eco-mode forlenger rekkevidden med opptil 10 prosent ved å redusere ytelsen og dreiemomentet i elmotoren
I 5 år eller 100 000 km garanterer Renault 70 prosent ladekapasitet på Lithium-Ion batteriet.
-