Nye Volvo XC90 - mye mer enn en bil

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier

Volvo har svidd av svimlende 70 milliarder kroner på å utvikle nye XC90 – som markerer et nytt kapittel i Volvos historie. Og det ble ikke spart på konfekten da det nye vidunderet ble Norges-lansert for 1000 VIP-gjester, med et forrykende show i Operaen. Med opera og rock, klassisk, dans og rap i sjønn harmoni trigget kjente artister forventningen før en hvit SUV gled inn på scenen og umiddelbart overtok hovedrollen – til øredøvende applaus, naturligvis.

Dette var ingen ordinær bilpremiére. Det var en historisk dag. – Vi lanserer ikke bare en ny bil, vi relanserer også selve merkevaren vår. Denne dagen markerer en ny tid for selskapet. Nye XC90 baner vei for en rekke spennende nye modeller fremover, sa en stolt Øystein Herland, adm. direktør i Volvo Car Norway.
Det sa en tydelig stolt Øystein Herland, adm. direktør i Volvo Car Norway, da nye Volvo XC90 ble Norgs-lansert med fynd og klem fra Operaens scene foran 1000 inviterte VIP-gjester.
Volvo Cars oppfyller dermed løftet om å levere en premium SUV med syv seter. Konsernet omtaler XC90 som «visuelt slående, med verdensledende sikkerhetsfunksjoner, ny drivlinjeteknologi, uovertruffen kombinasjon av kraft og drivstoffeffektivitet – og et interiør med detaljer som vil begeistre den meste kresne».

70 milliarder
Det har tatt tre år å utvikle nye XC90. Utviklingen har vært del av et investeringsprogram hos Volvo Cars på hele 70 milliarder kroner. Dette representerer et av de største industriprosjektene i Sverige de senere årene.
Nye XC90 markerer et nytt kapittel i Volvo Cars historie, og viser teknologi- og designretningen for kommende modeller – alt bygget på Volvo Cars egen Scalable Product Architecture (SPA)-plattform.

Volvos nye ansikt
Som et symbol på denne viktige dagen i Volvos 87 år lange historie, blir helt nye XC90 den første modellen med selskapets nye og mer fremtredende logo, kalt Jern-merket. Jern-merket og de T-formede «Tors hammer» EDRL-lysene presenterer Volvos helt nye, karakteristiske designspråk for fremtidige modeller.
Kompromissløs SUV
Nye XC90 er et resultat av Volvos egen utvikling. Den enestående kombinasjonen av velvære, plass, fleksibilitet, effektivitet og sikkerhet vil bidra til å føre SUV-segmentet opp til et nytt nivå.
– Man får følelsen av full kontroll, mye innvendig plass og fleksibel kapasitet – kombinert med smidigheten og komforten som for en langt mindre og lavere bil.
– Adrenalinrushet er nøkkelen til ekte kjøreglede, kommer av et drivverk som gir uovertruffen kombinasjon av kraft og ren drift. Og ettersom nye XC90 bærer Volvo-merket, kommer verdensledende sikkerhet som standard, kommenterer Volvo Cars utviklingssjef.
Nye XC90 har den mest omfattende og teknologisk avanserte standard-sikkerhetspakken i bilindustrien. Pakken inneholder to verdensnyheter – en som begrenser konsekvensene av utforkjøringer, og en som innebærer autobrems for kryssende trafikk.
Nye XC90 er den første bilen i verden med teknologi som automatisk bremser dersom føreren svinger ut mot en møtende bil. Dette er en vanlig situasjon for eksempel i travle bygater.

Luksuriøst interiør
Interiøret i helt nye XC90 er det mest luksuriøse som noensinne er designet for en Volvo. Det mest slående elementet er den sentrale berøringsskjermen, som danner hjertet i kontrollsystemet for hele bilen. Systemet gir et interiør praktisk talt uten knapper, og representerer en helt ny måte å føre bilen på. Systemet gir også tilgang til en rekke internettbaserte produkter og tjenester – og bidrar til et interiør som er moderne, romslig og ryddig, i beste skandinaviske designtradisjon.

Fra 750.000
Prisen på Nye Volvo XC90 starter i Norge på snaue 750.000 kroner. Da kommer bilen med syv seter og er i utstyrsvarianten Kinetic – med 190 hk dieselmotor, forhjulsdrift og åttetrinns automatkasse.
Nye XC90 vil være ute hos norske forhandlere i mai.