Mondeo med hybrid - og 4x4

Jens P Christensen, Agderposten Medier
Den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves. Det gjelder i høyeste grad dem som tålmodig har ventet på to attraktive Ford-utgaver – Mondeo Hybrid og Mondeo AWD.
Derfor er naturligvis førjulsstemningen ekstra lystig hos Ford-forhandleren når både hybriden og firehjulstrekkeren dukker opp omtrent samtidig
.

– Det er mange kunder som har ventet på disse to Mondeo-utgavene, bekrefter Dagfinn Noddeland hos Arendal Auto. – Derfor er også interessen stor for å se og prøve de to nyhetene.
Nye Mondeo er den beste Ford-modellen som noensinne er tilbudt europeiske kunder, i følge Ford-konsernet selv. Nærmere 5 millioner Mondeo’er er solgt siden den første gang ble lansert i 1997 og femte generasjon av en av Norges mest populære familietransportører hadde Norgespremiére i januar.
– Nye Mondeo er blitt veldig godt mottatt og salget har vært upåklagelig. Når vi nå har ytterligere to spennende utgaver å tilby, er tilbudet komplett, sier Noddeland.
– For mange er firehjulsdrift og stasjonsvogn et must. Dessuten er hybridbiler for alvor i skuddet, så de to nyhetene vil garantert få mye oppmerksomhet, sier han.

Første Ford-hybrid

Nye Mondeo Hybrid er den første hybridelektriske personbilen Ford har bygget og solgt i Europa og Norge. Den store, velutstyrte hybridutgaven kombinerer en spesialutviklet 2.0-liters bensinmotor med en elektrisk motor som drives av et litium-ion batteri. Til sammen yter disse 187 HK (140 HK bensinmotor og 37 HK batteridrevet) og overføres til forhjulene via en eCVT automatgirkasse . Denne kombinasjonen gir en drivstofføkonomi på 0,42 l/mil og et CO2-utslipp på 99 g/km.
– Mondeo Hybrid tilbyr kundene det beste fra to verdener, forbedret effektivitet og reduserte utslipp med elektrisk motor og rekkevidden og ytelsene til en tradisjonell drivlinje, poengterer den norske importøren.

Topp utstyr – gunstig pris

Og Dagfinn Noddeland er spesielt opptatt av kombinasjonen høyteknologisk, topp utstyrt bil og svært behagelig pris.
– At denne bilen koster 346.000 kroner må karakteriseres som svært gunstig, sier han.
Mondeo Hybrid er en 4 dørs modell med Titanium utstyrsnivå. En drivstoffeffektiv, hypermoderne og kjøreglad familiebil.
– Det er en bil med fantastiske kjøreegenskaper, sier Noddeland.

Standardutstyr

Standard på Mondeo hybrid er blant annet kommunikasjonssysemet SYNC 2 med Nødhjelpsassistanse og 8‘‘ touchskjerm, adaptiv cruisekontroll med parkeringssensor foran og bak, anti-kollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse, filskifteassistanse, filskiftevarsler og en unik Hybrid kjørekomputer som gir øyeblikkelig tilbakemelding på kjøremønsteret til sjåføren.
I USA er Ford den nest største produsenten av hybridkjøretøyer og har hittil bygget over 400.000 biler med denne drivlinjen.

Endelig på alle fire
Mens hybridutgaven representerer nye tider, står Mondeo AWD (All Wheel Drive) for velkjent teknologi, sikkerhet og trygghet – spesielt på lunefulle vinterveier. Og den nye Mondeo stasjonsvognen med firehjulstrekk vil garantert bli en suksess.
– Det er ingen tvil om at mange har ventet på AWD-utgaven, bekrefter Dagfinn Noddeland. – Vi har hatt mange biler i bestilling og når vi nå har bilen i butikken vil interessen øke ytterligere.
Den nye utgaven med firehjulstrekk har to motoralternativer, to liters dieselmotorer på 150 og 180 hk. Utgaven med 180 hesteren leveres med automatgir, og Noddeland tror dette blir bestselgeren.
8 av 10 biler vi selger av denne typen har automatgir, sier han.