Fullblods drømmebil

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
E18 en lørdag i mai – bak rattet i et høytekno-logisk vidunder. 4 liters V8 biturbo motor med 510 utålmodige hester. Toppfart 310 k/t. Null til 100 på 3,8 sekunder. Neida, UP-Krogstad, vi klarte å styre fristelsen. Drømmesportsbilen byr på mer enn rå fart

Nye Mercedes-AMG GT begeistrer både på landeveien og på racerbanen, garanterer Mercedes-Benz, som har brukt to og et halvt år på å utvikle en kompromissløs sportsbil som kan brukes daglig.
AMGs posisjon som leverandør av det ypperste innen sportsbiler understrekes med den lekre, potente nyheten.
Og den begeistrer absolutt. Det var lett å konstatere under VIP-visningen i Arendal, hvor inviterte sportsbilentusiaster fikk både se og prøve.

Bilentusiastenes drøm
– Reaksjonen er den samme overalt. Folk blir skikkelig entusiastiske når de setter seg i bilen. Og etter prøveturen er det bare brede smil, sier produktspesialist Trond Sveum Kristensen, som fikk svært god respons da han besøkte hjembyen med vidunderet.
AMG GT har naturligvis absolutt alt en bilentusiast måtte begjære av eleganse, kraft og høyteknologi – og litt til. Bilen kommer i to utgaver, GT og GT S. Begge med nyutviklet AMG V8 4,0 liters biturbo motor, den første sportsbilmotoren med integrerte turboladere (såkalt «hot inside V») og tørrsump smøring. Motoren i «vår» bil yter 510 hk. og er bygget i Affalterbach etter AMG sitt prinsipp om «en mann, en motor». Det vil si at én mann bygger motoren for hånd, og avslutter med sin signaturplate når den er ferdig!

Innstillinger for alt
Kombinasjonen av kraft, utstrakt bruk av aluminium og en vektfordeling på 47/53 (front/bak) gjør naturlig nok bilen spesielt sprek. Men når vi ikke kan teste dette fullt ut, av svært naturlige grunner, får vi la oss beruse av et fantastisk skyv, gromlyden – og ikke minst de mange innstillingene av styringssystemer.
Blir man kjent med knappene kan man kombinere innstillinger for styring, gassrespons, demping, girutveksling – og motorlyd.
Med enkle tastetrykk velger man mellom fem forskjellige kjøremodus gjennom AMG Dynamic Select, fra C for Comfort til sportsprogrammene S og S+ og R for Race.

90 prosent aluminium
– Spaceframe-konstruksjonen består av 90 prosent aluminium og karosseriet veier bare 231 kilo. Bilens struktur er utviklet med tre mål for øyet: Optimal karosseristivhet, lavest mulig tyngdepunkt og lavest mulig vekt. Det merkes når du kjører bilen!
Sier Trond Sveum Kristensen, fremdeles påfallende avslappet og rolig ved siden av oss i passasjersetet.

Eksklusivt
Interiøret er akkurat like lekkert og eksklusivt som man forventer i en AMG-modell, Man tilbys 17 forskjellige interiørvalg i skinn og microfiber, og det bør nevnes av listverket Black Diamond lages ved hjelp av edle metaller og karbon som føres på en overflate av krom ved 1000 grader….
Og hvis ikke motoren gir deg godlyd nok, kan du lytte til Burmester anlegget på 1000 watt med 11 høyttalere og 3D sound.
AMG GT har naturligvis alt av sikkerhets- og assistansesystemer.

All time high
Prisen på drømmebilen? Omkring to millioner kroner, avhengig av utstyret man velger. Bare engangsavgiften til statskassen er på over 700.000…
– Foreløpig har vi solgt et par biler til kunder i Oslo, men interessen er stor så salget vil sikkert ta av når flere får sett og prøvd bilen, sier Kristensen, som kan glede seg over svært positivt Mercedes-salg i Norge.
– For tredje året på rad ligger vi an til all time high, så aktiviteten er god. Mercedes-Benz satser sterkt på nye modeller, spesielt plug-in hybrid utgaver, så det blir mange nyheter i tiden fremover.
– Det er skikkelig gøy å jobbe med Mercedes for tiden, sier han.

-.-