Fantastisk elektrisk rekkevidde i BMW X5 45e

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Før jul testet vi BMW sin nye ladbare hybrid av X5, som heter 45e, og da vi kjørte den elektrisk på gamleveien mellom Grimstad og Sørlandsparken, videre forbi Kjevik og forbi Birkeland fikk vi over 72 kilometer med elektrisk kjøring selv i minusgrader. For noen år siden var ladbare hybrider ensbetydende med 20-30 km elektrisk rekkevidde, så her har det virkelig skjedd store endringer!

Elbil i hverdagen
Det er særdeles mange som ikke kjører mer enn 72 kilometer i hverdagen, og som dermed kan ha en BMW X5 som i praksis fungerer som en elbil i ukedagene, med de besparelser det gir for lommebok og for miljøet.
Når du skal på langtur trenger du ikke å ta ladepauser, for den 3 liters store rekkesekser bensinmotoren tar deg dit du ønsker, og dette skjer også svært så komfortabelt.
Firehjulstrekksystemet xDrive gir deg permanent firehjulstrekk enten du kjører elektrisk, på bensin eller en kombinasjon av disse.
Dersom du skal ha med 3 barn i baksetet har de god plass, og den som får midtsetet har et ganske så flatt gulv foran seg.

Flere gode egenskaper
Vi tar en liten prat med Thomas Dybing hos Bavaria Sør for å få noen eksempler på hva han hører at alle de som har prøvekjørt denne bilen setter pris på av egenskaper.
- Det er jo klart at den elektriske rekkevidden trekkes frem som svært positivt for folk, for om man har det rette kjøremønsteret blir jo dette som en elbil i hverdagen for veldig mange, forteller Thomas.
- Kjøredynamikken man får med kombinasjonen av elmotor og en tre liters rekkesekser bensinmotor i sportsmodus, og konstant firehjulstrekk er jo bare direkte trivelig.
- De som kommer innom her hos Bavaria Sør for å teste bilen kan jo også rapportere om svært god komfort i denne bilen, en nydelig langturbil de gangene man skal langt, smiler Thomas.
- Mange liker også at man kan tilpasse skjermene slik man ønsker å ha dem, og de skryter av det gode head-up displayet.
- Nå på nyåret gikk avgiftene for denne bilen ned med kr 15 000, og det er jo også en fin nyttårsbonus å ta med seg, forteller Thomas før han hjelper neste BMW X5 kunde hos Bavaria Sør på Stoa.

Sterk og praktisk
Bensinmotoren med 3 liters rekkesekser yter 286hk, og når du da legger til den elektriske motorens 113 hk får bilen en kombinert systemeffekt på hele 394hk. Du har et dreiemoment på 600NM og du drar i vei fra 0-100 på 5,6 sekunder.
Det er både kraftfullt og moro å oppleve! Og at man får denne fornuftige kraftpakka i den billigste BMW X5 gjør at bestillingene tikker inn jevnt og trutt hos Bavaria Sør.
Bagasjerommet rommer 500 liter opp til toppen av bakseteryggen, og en god del mer om man fyller opp til taket. Et bagasjerom der plassen er lett å utnytte.
Tar du med hengerfeste på bilen kan den trekke opp til 2700 kg bakpå kula, og det vrimler ikke av ladbare hybrider som kan dra så mye etter seg.

Kjøreegenskaper
Det finnes en god del SUV’er på markedet, og det finnes en god del ladbare hybrider på markedet, men det er ikke så mange av dem som klarer å levere samme kombinasjon av komfort, plass, krefter og dynamiske kjøreegenskaper som BMW leverer med sin X5 45e.
Bilene leveres ut på løpende bånd for tiden, så det er bare å ta turen innom Bavaria Sør på Stoa og prøvekjøre en BMW X5 45e.