Eneste super-BMW i Norge

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Denne superbilen har du garantert ikke sett før. Det finnes bare 200 eksemplarer av lekkerbiskenen BMW M4 GTS DTM på verdensbasis – og kun én i Norge. Den står klar for en forventningsfull og kresen kunde hos Bavaria Arendal!
– Det er selvfølgelig fantastisk spennende og utfordrende å oppleve en så spesiell bilhandel, sier en opprømt salgskonsulent Eivind Kjempetjenn hos Bavaria Arendal.
– Dette er en uhyre sjelden og eksklusiv bil og kunden er en virkelig feinschmecker med sans for det aller ypperste som kan skaffes, sier han.


Selv BMWs markedsførere omtaler superbilen med ærefrykt: «BMW M4 GTS DTM er en ytterst eksklusiv versjon av BMW M4 Coupé. Denne bilen kjenner ingen grenser, annet enn det begrensede produksjonsantallet.»

- Bestill den!
Mannen som har bestilt den unike, superspreke bilen i to millionersklassen er åpenbart en fullblods bilentusiast med sans for det helt spesielle.
Kjempekjenn forteller at han fikk telefon fra kunden som hadde sett lanseringen av den ultimate versjonen av BMW M4 Coupé på nettet en søndagskveld.
– Bestill bilen, den skal jeg ha! lød den korte beskjeden.
Og nå står det eneste eksemplaret i Norge godt avskjermet i bilhallen på Stoa – struttende av kraft og intelligent racingteknologi.

Racingteknologi
M4 GTS DTM er ledende innenfor racingteknologi, og er skapt for å kjøres på bane.
De eksepsjonelle racing-kvalitetene er takket være den råsterke M TwinPower Turbo rekkesekseren med vanninjeksjon som leverer 500 hestekrefter og et dreiemoment på600Nm, kombinert med BMW EfficientLightweight teknologien.
EfficientLightweight består av intelligent bruk av karbonfiber, fiberglass og aluminium i hele bilen. Resultatet ble grundig dokumentert med den imponerende rundetiden på Nordschleife-banen:. 07:28. Med denne tiden har M4 GTS DTM storheter som Pagani Zonda F, Porsche Carrera GT og Ferrari 458 Italia, i bakspeilet.

På bane og landevei
Med slike meritter skulle man tro at BMW har måttet inngå kompromisser, men faktum er at BMW M4 GTS DTM kan registreres og kjøres lovlig på alle offentlige veier. Dette er bilen som bringer racing teknologi ut på veien.
Og Kjempekjenn bekrefter at BMW M4 GTS DTM er like morsom å kjøre på vei til banen, som den er morsom å kjøre på banen.
Selv de beste ytelser kan forbedres. Det er tankegangen bak M4 GTS DTM – et prinsipp som ikke kjenner grenser. Dette er super-BMWen, som ble laget i forbindelse med seieren til BMW under Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) 2016:
• M TwinPower Turbo 6-sylindret bensin rekkemotor med vanninjeksjon
• Maksimal ytelse på 500 hk (368kW)
• 600Nm dreiemoment
• 0-100 km/t på 3.8 sekunder
• Toppfart på 305 km/t (elektronisk sperret)
• 7-trinns M DCT med Drivelogic for ekstremt kjappe girskift

Vanninjeksjon
Under gulvet i bagasjerommet sitter det en 5-liters vanntank. Dette er kilden til den innovative vanninjeksjonen. Vannpumpen presser vannet til injeksjonsdysene med et trykk på 10 bar. Innsprøytningene av vann direkte til luftkammeret i inntaksmodulen bidrar til at kraften som høyytelses motoren leverer, er helt optimal.
Både på bane og på vei.
-