Den nye stasjonsmesteren


Jens P. Christensen, Agderposten Medier

Sterke superlativer og seksere har drysset over nye Mercedes-Benz E-Klasse. Ingen av årets nye biler er så bejublet. Og nå er endelig stasjonsvognen her.
– Denne fantastiske bilen er det mange som har ventet på, sier salgssjef Steinar Bergmo. – Det er ikke tilfeldig at den karakteriseres som den mest avanserte bilen noensinne.


Nye E-Klasse ble lansert i april. Den lekre, avanserte store sedanen fikk umiddelbart sjølv de mest kresne testkjørere til å ta i bruk de sterkeste karaktere som «Verdens mest fremtidsrettet produksjonsbil». «Gir deg luksusfølelse ingen konkurrenter kan matche». «Aldri har et terningkast 6 vært så sterkt»

Utsøkt kvalitet

Nye E-Klasse byr på utsøkt interiørkvalitet, en lang rekke tekniske innovasjoner, overlegen komfort og sikkerhet, samt klasseledende kjøreassistansesystemer. Samtidig reduseres både bilens vekt og utslipp.
Suksessen var et faktum allerede i vår, men Norge er et stasjonsvogn-paradis. Lenge var 9 av 10 nye biler en stasjonsvogn, og sjølv om den økende SUV-salget har forskjøvet noe på tallene, er fremdeles stasjonsvogn førstevalget for svært mange.
Derfor har mange hatt store forventninger til ukens premiére. Og de som har rukket å prøvekjøre den elegante og topputstyrte nye stasjonsmesteren er begeistret.
E-Klasse stasjonsvogn har de samme kvalitetselementene som sedanen. I tillegg har stasjonsvognen luftfjæring bak og elektrisk bakluke.

Følelser og intelligens
Interiøret i nye E-Klasse har en rekke innovasjoner, men de to mest iøynefallende er den doble høyoppløste skjermen og de berøringsfølsomme betjeningsknapper på rattet. Samtidig får fører og passasjer nyte et sensuelt interiør med romslig arkitektur og materialer av høy kvalitet. I tillegg kan du lade smarttelefonen din trådløst.
Nye E-Klasse er også den første produksjonsbilen med «Car-To-X»-teknologi i en produksjonsmodell. Dette blir det første fullintegrerte systemet med toveis kommunikasjon mellom bilen og omgivelsene. Slik kan sjåføren forutse hendelser ved at biler gir hverandre beskjed om forholdene på veien, for eksempel dersom det er is i kjørebanen eller en bil parkert langs veikanten.

Tekniske høydepunkter
Nye E-Klasse introduserer en rekke nyheter som gjør bilen til en av markedets mest avanserte. E-Klasse stasjonsvogn har et omfattende utvalg av standardutstyr, inkludert 9G-TRONIC automatgirkasse som gjør at bilen akselerer raskere, THERMATIC automatisk klimakontroll, DYNAMIC SELECT med fem valgbare kjøremodi, Audio 20 USB infotainment system og elektrisk justerbare forseter.
Standardsutstyrspakken inneholder i tillegg bl.a. nedfellbare bakseter, setekomfortpakke, LED-hovedlys, 17» lettmetallfelger, forberedt for Garmin-navigasjon og «Mercedes me connect» som via internett gir tilgang til en rekke funksjoner og tjenester via smarttelefon, tablet, pc eller direkte fra bilen.

Avansert kjøreassistanse
Den nye E-klasse har ledende kjøreassistanse systemer, hvorav en rekke er inkludert som standard. Det gjelder blant annet Active Brake Assist som kan advare føreren mot uventede situasjoner og bremse dersom det er nødvendig. ATTENTION ASSIST, som advarer føreren mot sløvhet og trøtthet, samt Crosswind Assist som sørger for at bilen ikke trekkes ut av kjørebanen.
E-Klasse kommer med DRIVE PILOT, den siste generasjonen styreassistent fra Mercedes-Benz. Systemet lar bilen kjøre selv under en rekke omstendigheter. I tillegg til å holde en korrekt avstand til bilen foran kan man med Distance Pilot Distronic nå også følge bilen foran automatisk i hastigheter i opptil 210 km/t.
Ved hjelp av Active Lane Change-assist kan bilen selv bytte fil når du kjører på motorveien. Remote Park Pilot gjør at du nå kan parkere bilen enkelt og problemfritt med din egen smarttelefonen.