Bare 6'ere til Årets Firmabil

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Ikke rart humøret er på topp hos denne kvartetten: Peugeot 308 SW er kåret til Årets Firmabil.

I den prestisjetunge og tradisjonsrike testen som gjennomføres av Dagens Næringsliv, ble det en ganske suveren seier til bilen som også ble kåret til Årets Bil i Europa i fjor.
I år var det allsidigheten juryen falt for, da Peugeot’en havnet på øvre halvdel i alle de ti testkategoriene. Etter at poeng for miljø og pris ble lagt til, var seieren sikret med god margin.

Juryens favoritt
Juryen som består av bilimportørene, trakk frem Peugeot som en stor overraskelse og som sin favoritt. Flere mente den leverte en god totalpakke på plass, komfort og kjøreegenskaper til en gunstig pris.
– Dette er kjempegøy. Og ekstra prestisjetung er denne kåringen ettersom juryen jo består av alle konkurrentene, sier Sondre Hansen, daglig leder hos Agder Bil.
– Peugeot 308 SW scoret høyt på alle testkriterier og vant ganske suverent.

Bare 6’ere
– Nå tror og håper jeg at enda flere får øynene opp for denne bilen som virkelig fortjener suksess. Den har fått glimrende omtale over alt. En virkelig testvinner – og jeg har bare registrert 6-ere på alle terninger som media har trillet, sier han.
Hansen kan også bekrefte at alle som prøvekjører Årets Firmabil blir veldig begeistret.
– 308 har fantastiske kjøreegenskaper, har god plass og ikke minst gunstig pris, sier han.
I årets konkurranse vant Peugeot 308 SW foran Citroën Grand C4 Picasso og Mercedes-Benz CLA Shooting Brake. Dermed erobret importøren Bertel O. Steen hele pallen.

Fire av fem seire
DN har arrangert kåringen av Årets firmabil siden 1994. Bertel O. Steen stakk ikke av med seieren før 2011 – med Peugeot 508. Siden da har konsernet til gjengjeld vunnet fire av fem år, sist ifjor med Mercedes C-klasse.
Hos Agder Bil er man ikke så veldig overrasket, men svært fornøyde med å ha Årets Firmabil i stallen også i år. Etter at Peugeot 508 gikk til topps i 2011 har forhandleren hatt vinneren fire av fem mulige ganger. Mercedes-Benz A-Klasse vant i 2012, mens Skoda Octavia seiret i 2013.
De første årene var det Volkswagen Passat og Audi A4 som vekslet om å sikre seg tittelen Årets Firmabil

Gøy bil å selge
– Peugeot 308 er en gøy bil å selge. Når først kundene har prøvekjørt bilen er det gjerne gjort. Det er en bil du blir veldig fort begeistret for av mange opplagte grunner, sier Sondre Hansen, som naturligvis ser på kåringen som et kjempebra salgsargument.
– At de hardeste konkurrentene velger akkurat denne til Årets Firmabil er selvfølgelig et kjempeviktig argument, sier han.