Bak rattet på nye Mustang

(Agderposten Medier)
Alle kan nå få følelsen av, hvordan det er å kjøre nye Ford Mustang med V8-motoren på en av de mest legendariske racerbanene i verden –Silverstone i England.

En interaktiv video med et utall av perspektiver gir en følelse av å sitte bak rattet på den nye sportsbilen, og man bestemmer selv kameraets vinkel – fra kameraer inne i bilen til kameraer på støtfangeren og på et helikopter over bilen.
Forestill deg at du sitter bak rattet på en bil - som kjører en runde med full gass på den berømte og krevende Silverstone-racerbanen i England. Forestill deg videre at bilen du sitter bak rattet på er den nye Ford Mustang V8 Fastback, en fantastisk sportsbil med 5-liters motor og 418 HK.

«Som å være der»
Det er nesten som å være der selv, og styre den sterke og muskuløse Mustangen rundt på banen, i en ny og innovativ video som Ford har produsert for å gi alle en følelse av hvordan det er å mestre den nye Mustangen på en utfordrende racerbane.
Den 80 sekunder lange interaktive videoen med mulighet for å velge mellom en lang rekke perspektiver og vinkler er tatt opp med seks GoPro-kameraer. Seeren kan aktivt skifte mellom forskjellige kameraer, rotere kameraet samt endre perspektiv. Det er kameraer inne i bilen, på bilen og i tillegg over bilen i helikopterperspektiv.

Totalopplevelse
Det er nesten som å sitte bak rattet selv, og man får følelsen av hvordan bilen oppfører seg i høy fart i de skarpe svingene, og når racerkjøreren Paul Swift starter den sterke V8-motoren, vises det både omdreininger og fart på en instrumentskjerm, og på et display kan man se, hvor langt man har kommet på Silverstone-racerbanen. Det hele styres med musa eller tastaturet.
– Vårt mål med den interaktive videoen er å gi alle muligheten til å oppleve en Mustang V8 i høy fart på en fantastisk racerbane.
Det som gjør videoen unik er seernes mulighet til å ha full kontroll over synsvinkelen – man kan se i alle retninger, som om man var bak rattet på Mustangen, og i det neste øyeblikket kan man skifte til dronekameraet, sjekke hastigheten eller se omdreiningstallet. Det er en totalopplevelse , sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge.
Mustang-filmen er klippet og bearbeidet for å gi en perfekt opplevelse med glidende overganger og en imponerende panoramafornemmelse.
– Jeg har aldri før sett en 360 graders film i så høy kvalitet – det er virkelig som å kjøre bilen selv. Jeg skulle gjerne fortalt hvordan vi har lagd den, men har lovet å ikke avsløre det, forteller den profesjonelle racerkjøreren Paul Swift om opplevelsen med å lage filmen på den 2,6 kilometer lange F1-racerbanen.
Den interaktive Mustang-videoen er klar til å gi deg en stor opplevelse her: http://social.ford.co.uk/mustang-360-silverstone/
En enklere og kortere utgave av videoen kan også finnes på YouTube.