Audi med dobbeltpremiére

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
– Det kalles facelift, men endringene er så mange og omfattende at dette i grunnen er to helt nye biler, sier Audi-salgssjef Kai Sillerud, som frister med våryr dobbeltpremiere på de populære modellene kompakt-SUV’en Audi Q3 og A1 – minstemann i Audi-familien.


Dobbeltlanseringen er bare begynnelsen på et spennende Audi-år. Senere i sommer kom nye Audi Q7 og selvfølgelig knyttes det stor forventning til den nye utgaven av bestselgeren Audi A4.
Akkurat nå er det A1 og Q3 som påkaller interessen. To modellnyheter som er enda mer attraktive enn forgjengerne, både designmessig og når det gjelder utrustning og utstyr.
Kompakt- SUVen Audi Q3 ble umiddelbart en hit da modellen ble lansert for drøye tre år siden. Nå er den blitt enda bedre.
Etter faceliften har Q3 fått et enda tøffere utseende, med nye støtfangere og den nye «singelframe»-grillen, som vil bli forbeholdt SUV-modellene til Audi fremover.

«Alle» vil ha firehjulstrekk
Også støtfangeren bak er ny, også den med skarpere linjer. Baklyktene har dessuten fått nytt design. Hvis man velger LED-varianten, får man noen kule blinklys som blinker seg utover i retningen føreren har tenkt seg.
Q3 leveres nå med seks motoralternativer; tre med bensin og tre med diesel. Kai Sillerud er rimelig sikker på at den mest populære i Norge blir dieselutgaven med 2.0 TDI 150 hk quattro.
Q3 leveres både med firehjulstrekk (quattro) og forhjulstrekk. Men erfaringen viser at er det quattro som gjelder for fire av fem Q3-kunder. Slik blir det også med den nye utgaven, det er salgssjefen rimelig sikker på.

Økt effekt - lavere forbruk
Alle Q3-motorene har fått økt effekt og lavere forbruk. Audi opplyser at CO2-utslippet er redusert med opp til 17 prosent.
Kjøreopplevelsen er løftet ytterligere noen hakk, med bl.a. ny elektromagnetisk styring, oppgradert understell, støtdempere, ESP og firehjulstrekk-system.

Enda tøffere lillebror
Audi A1, Audis populære lillebror, ble lansert i 2010 og har så langt solgt i over 500.000 eksemplarer på verdensbasis. Nå oppgraderes småbilen med nye designelementer og nye motorer.
Mest iøyenfallende facelift er de skarpere linjene på støtfangeren, singelframe-grillen og frontlyktene. Frontlyktene har også fått ny LED-signatur i kombinasjon med xenon plus. Sett bakfra har støtfangeren og diffusoren fått skarpere linjer og baklyktene ny lysdesign.
Med oppgradering av designen har også Audi A1 og A1 Sportback (femdørsversjonen) vokst to cm i lengden.

Personlig styling
De nye Audi A1-modellene kommer i to utstyrsvarianter. Begge med ny elektromekanisk styring og DAB+ som standard. Som tidligere kan takbuen på Audi A1 og taket på Audi A1 Sportback leveres i kontrastfarge. Det finnes også en rekke ulike tilbehør for personlig styling av den sportslige småbilen.
– Det viser seg at mange kunder, særlig damene, har veldig sans for denne muligheten til å gi bilen et personlig preg, sier Kai Sillerud.
Nye Audi A1 leveres med seks motoralternativer, fire bensinvarianter og to dieselvarianter. De to tre-sylindrede motorene 1.0 TFSI og 1.4 TDI er helt nye. Med ny teknikk er CO2-utslippet redusert med opp til 10 prosent.