- Norges råeste varebil

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Med overlegen personbilkomfort, topp utstyr og sikkerhet i særklasse er nye Mercedes-Benz V-Klasse en luksuriøs og samtidig praktisk vare-limousine.

– Nye Mercedes-Benz V-Klasse må være Norges råeste varebil, mener salgssjef Jon Arnfinn Solli. – Med overlegen personbilkomfort, topp utstyr og sikkerhet i særklasse er dette en luksuriøs og samtidig praktisk varebil som byr på fantastisk kjøreopplevelse.
– Kunder som allerede har prøvd V-Klasse er veldig begeistret. Dette er en bil for de mest kresne, sier han.
Mercedes omtaler selv V-Klasse som en storbillimousine, en moderne van for dem som trenger ekstra mye plass. Og den ser akkurat ut som disse storbilene som henter VIPer på flyplassen. Når V-Klasse nå lanseres som varebil, er varelimousine mer dekkende.
Varelimousinen har alt en stor, moderne varebil skal ha. Masse plass, smarte løsninger, gode sikkerhetssystemer, kraftfull 190 hesters EURO 6-motor som er gjerrig på forbruk og utslipp og avanserte assistent-løsninger.
Men V-Klasse har mer. Interiøret, utstyret og lydisolasjonen byr på personbilkomfort. Og velger med AMG Line-utgaven opplever man virkelig en premium varelimousine.

Smarte løsninger
V-Klasse kommer i to lengdeversjoner og har en lastevolum på 4,6 kubikk. I tillegg til standardutgaven finnes Avantgarde og Exclusive.
Blant de mange smarte løsningene er bakruten som kan åpnes separat. Takket være plassbesparende åpning og lasteromsinndelingen, går inn- og utlasting lekende lett. Like lettvint er det å åpne og lukke den elektriske EASY-PACK-bakluken fra tilleggsutstyrsprogrammet – det er bare å trykke på knappen.

Sikkerhet i særklasse
Mercedes-Benz Intelligent Drive er fellesbetegnelsen på innovative kjøreassistanse- og sikkerhetssystemer som øker komforten og hjelper føreren, avhengig av hvilken versjon man velger. Blant de mange høydepunktene i V-Klasse er ryggekamera eller 360°-kamera og den radarbaserte avstandsholderen som inngår i det integrerte sikkerhetskonseptet. LED Intelligent Light System) har adaptive frontlykter som automatisk tilpasser seg kjøresituasjonen. Utstyret omfatter også fjernlysassistent som motvirker blending av møtende kjøretøy, og det aktive kurvelyset som dreier lyktene med svingen, slik at veibanen blir vesentlig bedre opplyst.
De som bruker varebiler tilbringer mye tid bak rattet. V-Klasse-sjåfører vil derfor garantert sette pris på COMAND Online-systemet navigasjon, telefoni og lyd. Med Live Traffic Information kan man holde seg oppdatert på trafikksituasjonen og velge den raskeste veien til målet.
4MATIC firehjulsdrift sørger for godt veigrep og økt kjørestabilitet. Siden 4MATIC firehjulsdrift alltid er aktiv, trenger den knapt noen reaksjonstid for å gripe inn under ugunstige vær- og føreforhold med våt, isete eller snødekt veibane.

Avanserte assistenter
V-Klasse er utstyrt med mange sofistikerte assistenter. Eksempler er sidevindassistenten som er standardutstyr, støtter føreren ved brå og sterke vindkast fra siden og øker dermed kjøresikkerheten.
COLLISION PREVENTION ASSIST kan forhindre at føreren kjører på en bil bakfra. Standardutstyret ATTENTION ASSIST kan gjøre kjøringen sikrere, fremfor alt på lange kjøreturer og i nattemørket – og kan forhindre at føreren dupper av.