– De råeste av de råe

Jens P. Christense, Agderposten
Da Mercedes-forhandleren inviterte til et realt adrenalin-kick og en rikelig dose endorfiner fikk de ekte autofile en stor opplevelse.

Mercedes-Benz karavanen som stoppet i Arendal besto nemlig av «de råeste av de råe» – fem eksklusive kjøretøyer som noen vil omtale som drømmebiler, andre som verstinger.
De som var invitert til visning og prøvekjøring var i alle fall svært begeistret. Luksusbiler i millionklassen er ikke hverdagskost og disse bilene hadde alt bilindustrien kan skape av avansert teknologi, kraft og utstyr.

Stor interesse
– Interessen har vært stor og stemningen høy, kunne salgssjef Steinar Bergmo hos Agder Bil bekrefte. – Alle har naturligvis lyst til å prøvekjøre og det er nok å se på fjesene når de returnerer. Dette faller i smak!
De fem bilene som ble vist og beundret var:
• Mercedes-AMG GT S
• Mercedes-AMG C 63 (stasjonsvogn)
• Mercedes-AMG GLA 45
• Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC Coupé
• Mercedes-Benz GL 350 BlueTEC 4MATIC

Drømmebilen
– Her er både fullblods sportsbiler, SUVer og stasjonsvogner. Naturligvis fikk sportsbilen Mercedes-AMG GT S spesielt stor oppmerksomhet. Med 510 hk, toppfart på 310 km/t og topp eksklusivt interiør og utstyr, er dette selve drømmebilen for mange. Men også de andre modellene skapte entusiasme, sier Bergmo, som sammen med sine kolleger hadde to travle dager og kvelder under luksusbesøket.
– Vi hadde for øvrig besøk av Mercedes-klubben den ene kvelden, det var veldig vellykket, sier han.

Signerte motorer
Mercedes-Benz og AMG er synonymt med fantastiske biler. For å styrke AMG-identiteten ytterligere heter de siste utgavene Mercedes-AMG.
Det betyr bl.a. svært mye skreddersøm. Motorene er et kaptittel for seg. Hver motor er bygget for hånd av en sjefsingeniør. Han avslutter hver jobb med å signere motoren. Som den kunstneren han er…
Dette er bare ett eksempel på eksklusiviteten man betaler for når man anskaffer seg en av disse modellene.